Bookmark and Share
 
   
 

Vaalit 2011

Olin eduskuntavaaliehdokkaana kevään 2011 vaaleissa Vihreiden listalla Pohjois-Savon vaalipiiristä. Äänisaaliini oli 324 ääntä. Näiltä sivuilta löydät arkistoituna kannanottojani kyseisiin vaaleihin liittyen.


Sain vaalien aikana apua niin käytännön järjestelyissä kuin asioiden suunnittelussakin monilta ihmisiltä - suuret kiitokset siitä ja kannustuksesta kaikille!


Ehdokas pähkinänkuoressa


Koulutukseltani olen filosofian maisteri (FM, pääaine Suomen historia) Joensuun yliopistosta ja parhaillaan valmistelen väitöskirjaa metsähistoriasta. Lapinlahden lukiosta kirjoitin ylioppilaaksi 1994. Ikää on ehtinyt kertyä 35 vuotta ja Pohjois-Savossa olen Varpaisjärven lisäksi ehtinyt asumaan myös Nilsiässä ja Kuopiossa.


Ehdokkuudestani huolimatta en ole aiemmin ollut mukana puoluepolitiikassa. Yhteiskunnallista vaikuttamista olen kuitenkin harrastanut jo pitkään. Politiikkaa on siis tullut tehtyä jo pitkään, vaikken puoluepolitiikassa ole mukana ollutkaan... Olen muun muassa ollut jo toistakymmentä vuotta mukana eri kansalaisjärjestöjen toiminnassa (Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liitto jne.). Nämä tehtävät ovat vieneet minua mm. YK:n kokouksiin, eri ministeriöiden työryhmiin ja eduskuntaankin - mutta toisaalta onneksi myös Suomen ja Venäjän ikimetsiin sekä Itämeren saaristoon. Koettu on siis jo muutakin kuin naapurin rysä, niin kuin Irwin asian muotoili.


Uskon, että kaltaisellani tolokun immeisellä olisi paljon annettavaa eduskunnassa esimerkiksi luonto- ja ympäristökysymyksissä - tätä tietämystä eduskunnassa on nyt harmillisen vähän.


Kohtuutta kohti!


Mielestäni parasta vihreyttä on kohtuuden tavoittelu elämässä. Säästäväisyys ja kohtuuden tavoittelu ovat eräänlaista "luontaista vihreyttä", joka on monilla meistä verissä edelleen, vaikka ne eivät olekaan enää kunniassa. Niiden paikan ovat ottaneet kaikenlainen kulutuksen ja mammonan ihannointi, itsekkyys ja omaan napaan tuijottaminen.


Sen enempää luonnosta kuin ihmisestäkään ei kuitenkaan pidä eikä voi kiskoa irti mahdottomia. Tällainen säästäväisyyteen ja kohtuuteen pyrkivä vihreys ei myöskään ole "kaupunkilaisten kotkotusta", vaan luonteva tapaa elää niin maalla kuin kaupungissakin. Se sopii niin yksilöille, kunnille kuin valtiollekin.


Monille säästäväinen elämä on kuitenkin rahan vähyyden sanelema käytännön pakko. Tähän tilanteeseen on tehtävä määrätietoisia parannuksia eri tavoilla. Kohtuuden ei tule olla ylellisyyttä. Kohtuullisen elintason takaaminen kaikille on valtiovallan tärkeimpiä tehtäviä.


Yhteystiedot


Jos haluat ottaa yhteyttä vaaliasioissa, se käy helpoiten sähköpostitse osoitteessa holttah (at) gmail.com tai puhelimitse 040-722 9224.


Tue vaalityötäni lahjoituksella


Oheisen linkin kautta voit tukea vaalityötäni rahalahjoituksella. Jos haluat muuten osallistua vaalityöhöni, yhteystiedot ovat yllä.


http://www.vihreat.fi/lahjoita?ehdokas=16786 
 

Galleriat

 

Harri Hölttä


 
 

© 2011 Harri Hölttä | Toteutus Suomimedia Oy | Virtalähteenä Drupal