Bookmark and Share
 
   
 

13.4.2015: Mistä työpaikkoja Itä-Suomeen?

Savo-Karjalan Vihreät kansanedustajaehdokkaat ovat julkaisseet leikkauslistojen rinnalle oman kasvulistan. Lista nostaa esille yhdeksän esimerkkiä siitä, kuinka Itä-Suomessa saataisiin lisättyä työpaikkoja sekä vähennettyä työttömyyttä ja sen vaikutuksia.


Vihreät haluavat lisätä panostuksia ennaltaehkäisevään työhön kunnissa sekä helpottaa nuorten ja yli 50-vuotiaiden työllistymistä. Palkkaamalla lisää esimerkiksi koulunkäynninohjaajia, perheohjaaja ja kotihoidon työntekijöitä voidaan torjua ennalta sellaisia ongelmia, jotka tulevat myöhemmin kunnille palkkamenoja kalliimmiksi. Nuorten ja ikääntyneiden asemaa työmarkkinoilla voidaan puolestaan parantaa porrastamalla heidän eläkemaksujaan pienemmiksi.


Vihreiden tavoitteissa uusia työpaikkoja syntyy kestävästä biotaloudesta, pienyrittäjyyden tukemisesta sekä luontoa kunnioittavasta kotimaisesta matkailusta. Puhtaat vesistöt ja kansallispuistot luovat edellytyksiä luonto- ja kalastusmatkailulle.


Vihreiden kasvulistalla ovat myös maahanmuuttajien roolin kasvattaminen työelämässä, siirtyminen perustuloon sekä julkisten hankintojen ja niiden työllisyysvaikutusten lisääminen.


Yksityiskohtaisempi listaus löytyy seuraavasta linkistä:


http://www.savokarjalanvihreat.fi/blog/savo-karjalan-vihreilta-kasvulist... 
 

Galleriat

 

Harri Hölttä


 
 

© 2011 Harri Hölttä | Toteutus Suomimedia Oy | Virtalähteenä Drupal